Oefen Challenges Applicatie-laag

Programeer oefeningen

Bij de programeer oefeningen mist robuustheid en configureerbaarheid nog sterk. Omdat dit oefeningen zijn die ik gedaan heb aan het begin van de course. Bij het onderdeel Oefen-challenges is dit wel van toepassing

Alle prgrameer oefening zijn te vinden in https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen

Alarm (9-3)

Maak een applicatie die meerdere keren de tekst “Alarm x !” weergeeft. Bij het starten van de applicatie dient gevraagd te worden hoeveel keren de tekst weergegeven dient te worden. De gebruiker mag dan alleen een positief geheel getal invoeren, bij alle andere vormen van invoer wordt er een foutmelding weergegeven en mag de gebruiker het nog eens proberen. Na correcte invoer wordt de tekst “Alarm x !” precies zoveel keren weergegeven, waarbij de x telkens ophoogt. Hieronder een voorbeeld waarbij de gebruiker het getal 4 opgegeven heeft.

https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen/-/blob/master/alarm.py

Lievelingskleur (9-3)

Voor een poëet is er een applicatie nodig die afhankelijk van de gekozen lievelingskleur een tekst op het scherm kan zetten. Wanneer de gebruiker een kleur opgeeft die de applicatie niet kent wordt er een foutmelding weergegeven en sluit de applicatie zichzelf af. Hieronder welke teksten er weergegeven dienen te worden bij welke kleuren. Als je applicatie met deze 4 kleuren werkt, voeg dan zelf nog 3 kleuren toe. Moet je dan veel programmacode aanpassen?

https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen/-/blob/master/Lievelingskleur.py

Planeten (9-3)

De aarde staat ongeveer 150 miljoen kilometer van de zon en draait in 8766 uren een rondje om de zon heen (even afgerond en aangenomen dat het een perfecte cirkel is). Maak een programma dat als uitvoer geeft met hoeveel km/u onze aarde zich door de ruimte beweegt. Je kunt het programma daarna aanpassen zodat deze twee waarden vrij ingevoerd kunnen worden, zo kun je voor een (hypothetische) andere planeet ook de snelheid berekenen. Hieronder een voorbeeld van hoe de applicatie dan ongeveer zou werken.

https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen/-/blob/master/Planeten.py

hoogbouw (9-3)

Om de eeuwige discussie over welke gebouw nu hoger is te voorkomen is het nodig dat er een applicatie gemaakt wordt die hoge gebouwen met elkaar kan vergelijken. Bij het opstarten van de applicatie krijgt de gebruiker de gelegenheid om 3 gebouwen in te geven, met naam en hoogte in meter. Nadat deze 6 gegevens ingevoerd zijn, bepaalt de applicatie welk van de drie gebouwen het hoogst is en geeft de naam van dat gebouw en tevens het verschil met de andere 2 gebouwen weer op het scherm. Hieronder een voorbeeld met GebouwA 100m, GebouwB 150m en GebouwC 80m.

https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen/-/blob/master/Hoogbouw%20.py

Initialenmaker (9-3)

Een monogrammenfabriek wil graag een applicatie die helpt bij het bepalen van de initialen van een persoon. Bij het starten van de applicatie dient men de volledige naam in te voeren, waarna de applicatie vervolgens de initialen op het scherm weergeeft. Het kan zijn dat iemand maar 2 namen heeft en dus 2 initialen, maar ook meer namen en dus meer initialen moet mogelijk zijn. Let op dat tussenvoegsels geen initialen opleveren en dat initialen altijd in hoofdletters geschreven worden. Hieronder een aantal voorbeelden.

https://git.fhict.nl/I456306/programeer-oefeningen/-/blob/master/Initialenmaker.py

Oefen challenges

Alle oefen challenges zijn te zinden in https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges

BSN Check (10-3)

Schrijf een programma dat een aantal geldige burgerservicenummers (BSN) genereert.

https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges/-/tree/master/BSN%20generator

Palindroom checker (16-3)

Een palindroom is een reeks tekens die zowel vooruit als achteruit hetzelfde woord of zin lezen.

https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges/-/tree/master/palindroom%20check

Availability checker

Commandline tool om bereikbaarheid van een (aantal) systemen continue te checken

Dit was een kleine test voordat ik de volledige opdracht maakte. Dit is om te testen hoe ik kan pingen via python, en hoe ik de response opvang.

https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges/-/tree/master/Availability%20checker

ik heb deze opdracht een eigen “twist” gegeven. En i.p.v. dat hij realtime via de commando line de beschikbaarheid controleert, kan je via een simpele klik een systeem pingen

In deze code heb ik voor het eerst gewerkt met een GUI, omdat ik dat nog niet eerder heb gedaan, heb ik het in deze opdracht via PySimpleGUI gemaakt.

https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges/-/tree/master/Availability%20checker

passwordchecker & Passwordgenerator (gecombineerd)

Passwordchecker waarbij de beperkingsregels uit een configuratiebestand ingelezen worden.

Passwordgenerator met configurabele complexiteit

ik heb de passwordchecker, en passwordgenerator gecombineerd om het extra uitdagend voor mezelf te maken

In deze opdracht heb ik gewerkt met een config file. Deze heb je nodig om de code te kunnen uitvoeren.

https://git.fhict.nl/I456306/Oefen-challanges/-/tree/master/Password